Duurzaam veranderen is ook verantwoordelijkheid nemen!

Veranderen is soms nodig om duurzaam verder te komen!

Afgelopen jaar heb ik met mijn 6G’s collega’s een prachtig duurzaam verander (loopbaan) traject op maat ontwikkeld voor en begeleid bij een grote voedingsmiddelen fabriek. Een bedrijf volop in beweging. Wanneer we nieuwe situaties tegenkomen, zijn leidinggevenden vaak geneigd deze steeds op dezelfde manier op te lossen. Alleen, je komt veel verder door de gebaande paden te verlaten.

 

Veranderen door zelfloopbaanmanagement.

Zelfloopbaanmanagement ondersteunt MKB bij het duurzaam werken aan de loopbaan van haar medewerkers. Uitgangspunt is dat medewerkers eigenaarschap gaan voelen binnen het bedrijf met eigen heldere taken en rollen. Tijdens een tafelgesprek met meerdere ondernemers zijn wij tot de conclusie gekomen dat de ‘kernwoorden voor innovatie en duurzaamheid eigen verantwoordelijkheid‘ is. Op deze eigen verantwoordelijkheid werd ook een beroep gedaan bij de medewerkers van de AVEBE.

Na een uitgebreide aanloopperiode hebben begin dit jaar zo’n 100 medewerkers ZELF hun loopbaan op orde gebracht, in slechts zes weken tijd! Het resultaat is dat al deze medewerkers een gevuld (digitaal) carrièreportfolio hebben, welke gebruikt wordt als presentatietool voor verschillende functies binnen de organisatie. Aan de hand van het carrièreportfolio wordt er verder gewerkt aan een persoonlijk ontwikkelplan. Medewerkers zijn klaargestoomd voor een nieuwe functie met als resultaat een passende, duurzame werkplek. Voor nu in ieder geval intern, maar doorschakelen naar de externe arbeidsmarkt kan nu ook sneller.

 

Wil je ook bewuste medewerkers?

Ben je eigenaar of leidinggevende binnen een MKB en voel je dat er meer kracht en kwaliteit zit in je werknemers dan nu tot uiting komt? Neem vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek.

 

Wil je zelf regie over je loopbaan?

Ben je werknemer en wil je de regie over je eigen loopbaan (terug)? Iedere maand kun je gratis deelnemen aan een Loopbaancheck, hou jij nog wel van je werk?. Een toegankelijke eerste kennismaking waarbij je inzicht krijgt in jouw waarde op de arbeidsmarkt. Jouw investering: 2 uur van je tijd. Aanmelden kan via onze facebooksite of via onze website.

 

Meer inspiratie op doen?

Wil je op een inspirerende manier in actie komen en werken aan je (levens)loopbaan? Dan is de Loopbaan BOOTCAMP op 25 mei iets voor jou. Volgens ons 6G’s principe leer je hoe je verdere stappen kunt zetten op de arbeidsmarkt en je doelen voor 2018 kunt behalen! Jouw investering: €39,95. Aanmelden kan hier!

 

We ontmoeten je graag!

 

Hartelijke groeten,

Anneke Hemmen

Scroll naar boven