Van werk naar werk in Coronatijd!

Ik ben blij en Trots

Het zijn heftige tijden. De wereld staat op zijn kop, alles wat ‘normaal’ was, is niet meer normaal.

Als werknemer en werkgever zit je waarschijnlijk nu thuis te werken of kan je helemaal niet meer aan het werk. Ook privé word je misschien geconfronteerd met allerlei beperkingen. Kortom, je kunt te maken krijgen met allerlei (nare) gevoelens. Gevoelens van verdriet, machteloosheid, twijfel en boosheid.

Het enige dat ik kan bieden is mijn verhaal; een positief verhaal. Een verhaal waar ik als mens afgelopen week zo ontzettend blij van ben geworden. Ondanks de invoering van de avondklok en het feit dat ik getest werd op Corona (was gelukkig negatief).

Vliegende start 2021

Ik ben al bijna vergeten dat we nog maar net in 2021 leven. Er is al zoveel gebeurd. In week 1 kreeg ik er een nieuwe opdrachtgever bij voor HR Dienstverlening. Ook zijn er dit jaar alweer 6 nieuwe loopbaantrajecten gestart. Allemaal klanten die zich hadden aangemeld na het aanbod van de overheid om ‘gratis’ gebruik te maken van een ontwikkeladviestraject. 

Blijf in je kracht

Banen zijn onzeker, maar er ontstaan ook nieuwe banen. Door de Corona crisis moeten bedrijven soms noodgedwongen sluiten. Voor jouw toekomst is het daarom belangrijk dat je je zelf blijft ontwikkelen. Dit hoeft zeker niet altijd in opleiding en/of cursussen te zitten. Ik durf nu uit alle ervaringen te zeggen dat het jezelf een loopbaantraject gunnen, om eens kritisch naar je eigen loopbaan te kijken, echt heel waardevol kan zijn. Zeker in tijden wanneer zaken uitzichtloos lijken. 

Waarom zo blij?

Ik ben zo blij omdat er inmiddels 5 klanten zijn die, na het volgen van een loopbaantraject in de loopbaanwinkel, een nieuwe baan hebben gevonden en al gestart zijn of binnenkort beginnen bij hun nieuwe werkgever. Het zijn wat mij betreft allemaal klanten die een STER zijn in zelfloopbaanmanagement. Eén van die klanten hebben we afgelopen week in het zonnetje gezet en wat was hij blij!

In december kreeg ik een appje van Jeroen Spreeuwers dat hij onderweg was naar zijn nieuwe werkgever om zijn contract te tekenen! Ik word er weer blij van. Inmiddels is hij al even aan de slag als vestigingsmanager bij  Nefkens in Veendam. 

Andere sterren in zelfloopbaanmanagement!

Een klant die ik al langer begeleid, heb ik eens kennis laten maken bij een werkgever waar ik als HR businesspartner werk.  En wat ben ik blij dat ik voorgesteld heb om hem eens langs te laten komen. Nog blijer ben ik nu dat hij al een aantal maanden bij Duovorm naar volle tevredenheid werkt. Een topper in zelfloopbaanmanagement is Anas Rustom! Dit terwijl hij met zijn gezin nog maar relatief kort in Nederland is en ze hier hun hele leven weer moeten opbouwen.

Henk Kruiter is in augustus 2020 gestart met een loopbaantraject dankzij de mogelijkheid van de overheid. Afgelopen week kreeg hij te horen dat hij komende maand kan starten bij zijn nieuwe werkgever. Dit nadat hij een sabbatical had gehad en een aantal jaren heel ander werk had gedaan. Wederom een moment waar ik heel erg blij van werd toen hij het kwam melden in de loopbaanwinkel.

In december kwam Mia bij mij met de vraag of ze eens met mij kon praten over haar loopbaan. Ze werkte al heel lang bij haar (ex)werkgever, is 53 jaar en vroeg zich af of ze nog wel een stap kon zetten op de arbeidsmarkt. Natuurlijk zei ik! Ook zij heeft gebruik gemaakt van het aanbod van de overheid.  Sommige mensen hebben gewoon een juiste attitude als werknemer. Alles in hun houding en gedrag maakt dat je het werkgevers gunt om zo’n werknemer aan het werk te hebben. Ik noem dat meestal medewerkers in plaats van werknemers. Gelukkig heb ik een groot netwerk en zo kwam het dat Mia na één gesprek van baan kon wisselen en inmiddels fulltime aan het werk is bij Meubelbeslagonline.  Ontzettend blij ben ik voor haar en voor haar nieuwe werkgever.

Voor mij is een groot en waardevol netwerk van groot belang, zeker ook bij het succesverhaal van Joyce Snijders. Tussen kerst en oud & nieuw krijg ik een appje van iemand uit mijn netwerk. Of ik nog iemand ken die op zoek is naar een leuke baan? Na enige toelichting en wat over een weer appen met Joyce denk ik dat zij een hele goede kandidaat kan zijn. Na het eerste contact te hebben gelegd tussen Joyce en haar toekomstige werkgever ben ik ertussen uitgegaan. Afgelopen weekend kreeg ik een appje van mijn netwerkcontact, dat hij Joyce had aangenomen. Wauw wat een goed nieuws. Super blij ben ik het weekend ingegaan.

Wil jij ook begeleiding van werk naar werk?

Ik heb samen met mijn collega’s van de loopbaanwinkel echt het allerleukste werk dat er is. Ervoor zorgen dat mensen in hun kracht blijven en/of komen, zodat ze echt stappen kunnen zetten.

Het is juist nu belangrijk dat iedereen in zijn kracht blijft! Wij bieden je graag de helpende hand. Geheel vrijblijvend eens sparren met een onafhankelijke en professionele coach?

Bel gerust of maak online een afspraak met ons.

Scroll naar boven