Begeleiding van werk naar werk; of te wel outplacement!

Outplacement, liever van werk naar werk

Voor veel werkgevers is de toekomst uiterst onzeker. Het jaar 2020 was het jaar van corona. Wat de daadwerkelijke effecten hiervan zullen zijn in 2021 is nog niet helemaal duidelijk maar dat het voor veel ondernemers in de retail en horeca zwaar zal zijn moge duidelijk zijn.

Wanneer je medewerkers in dienst hebt en je hiervan ‘afscheid’ moet gaan nemen dan is ‘outplacement’ geen overbodige luxe. Wanneer je als werkgever, als gevolg van corona, massaal personeel moeten ontslaan, is de begeleiding van medewerkers naar een nieuwe baan echter een uitgelezen kans. Voor werkgever én werknemer.

Wanneer je als werkgever of HR-professionals vragen hebt zoals: hoe pak ik dat aan, welke verplichtingen heb ik en hoe kan ik de medewerkers het beste helpen? Vanuit de loopbaanwinkel helpen wij werkgevers met raad en daad.

Werkdruk op HR-afdeling

Bijvoorbeeld met outplacement. Wij bieden een uitgebreid pakket aan diensten zodat de HR afdeling zich bezig kan houden met de interne processen en/of jij als werkgever je focus kunt houden bij je bedrijf.

De meeste HR-medewerkers kunnen die ondersteuning goed gebruiken. Je beschikt vast zelf ook over voldoende kennis, maar aan veel zaken kom je gewoon niet toe. Onder normale omstandigheden heb je het eigenlijk al te druk. Door corona en die reorganisatie is de werkdruk ongetwijfeld flink vermeerderd. Zowel je collega’s als de directie doen veel vaker een beroep op je.

Een outplacementtraject, of een van werk naar werk traject zoals wij het liever noemen, is altijd een maatwerktraject. De onderdelen stemmen we af op de wensen van de opdrachtgever. Van loopbaancoaching en van-werk-naar-werk-trajecten tot een helpdesk waar medewerkers met al hun vragen terechtkunnen.

Goed werkgeverschap

Het begeleiden van mensen naar een nieuwe baan is een specialisme. Het is ook intensief, maar met het juiste traject kan het traject van werk naar werk ook heel snel gaan. Als je externe expertise inschakelt, scheelt dat niet alleen tijd, maar ook geld. Ga maar na: indien een medewerker dankzij het traject één of meer maanden eerder elders aan de slag kan, zorgt dat voor een behoorlijke besparing op de loonkosten.

Outplacement is ook een bewijs van goed werkgeverschap: je laat zien dat je om je personeel geeft. Dat waarderen die werknemers, het zorgt ook voor een beter imago bij de buitenwereld. Gunstig voor je arbeidsmarktpositie in de toekomst… Als het hele gedoe met corona voorbij is, gaat je bedrijf vast weer groeien.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Scroll naar boven