Loopbaan Bootcamp voor medewerkers!

Loopbaan Bootcamp voor medewerkers!

In onze vorige nieuwsbrief hadden we het over trends op de arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt is weer aan het aantrekken. Dat betekent dat je als werkenden het straks misschien wel voor het uitkiezen hebt. Maar weet jij al wat jouw passie is en wat je huidige werkervaring dan waard is? Daarnaast zie je dat werkgevers steeds meer hun best gaan doen om jou als medewerker te behouden. Werkgevers zien ook in dat medewerkers allang niet meer alleen voor het geld werken. Werk vult een groot deel van ons leven waar we gemiddeld maar liefst zo’n 70.000 uur aan besteden! Het is daarom niet vreemd dat medewerkers steeds meer controle over zaken willen hebben, iets willen kunnen bereiken en, als het even kan, ook nog bijdragen aan een hoger doel. Zelfloopbaanmanagement noemen wij het ook wel. Hoe fantastisch zou het zijn wanneer medewerkers zelf verantwoordelijk worden voor hun eigen werk en inzetbaarheid, zodat werkgevers zich vol kunnen richten op het creëren van werk?

Loopbaan Bootcamp voor werkgevers en werknemers!

Op zaterdag 20 januari 2018 organiseerden wij onze eerste Loopbaan Bootcamp. Trots en blij dat er veel aanwezigen waren die actief nadachten over hun (levens)loopbaan, maar nog op zoek waren naar hun kwaliteiten en uiteindelijk ook hun missie! De eerste stap is tijdens de Bootcamp gezet! Deelnemers die in ieder geval gaan nadenken over vervolgstappen en graag (weer) bevlogen aan het werk willen. Tweederde van de Nederlanders is namelijk niet bevlogen met het werk dat ze doen (bron). Hoe fijn zou het zijn wanneer je mag werken bij een werkgever of voor jezelf, waarin jouw persoonlijke drijfveren en kwaliteiten naar boven komen? Lees hier het verslag van de Loopbaan Bootcamp en wil je er de volgende keer bij zijn? Aanmelden kan alvast. Vol = Vol.

De zoektocht naar wat jij wilt bijdragen; jouw missie!

Als je van je passie je beroep wilt maken, is het noodzakelijk om te weten wat jouw passie is. Je moet proberen te achterhalen van welke werkzaamheden je bloed sneller gaat stromen en waar jij energie uithaalt. Wat is nu de reden waarom je een baan moet zoeken waarin jij je passie kwijt kunt? Veel mensen zijn van mening dat werken noodzakelijk is, bedoeld om geld te verdienen en dat je je vrije tijd gebruikt om de leuke dingen te doen. Wij zien dit anders. Jouw werk zal een groot deel van je leven innemen. Zorg er dus voor dat je iets doet wat je leuk vindt. Niet voor niets is het onze missie om bewuste Noorderlingen te creëren. Uit eigen ervaring weten wij dat wanneer je met plezier naar je werk gaat, je gemotiveerder bent. Daarnaast benut je jouw talenten optimaal waardoor je jezelf nuttig voelt. Dit draagt niet alleen bij aan de kwaliteit van je werk, maar ook aan de kwaliteit van je leven.

Je passie koppelen aan de arbeidsmarkt.

Nadat je hebt uitgezocht wat jouw passie is, moet je uitzoeken welke baan daar het beste bij past. Dit lijkt misschien een lastige opgave, maar er zijn genoeg mogelijkheden om je passie en talenten in te zetten. Hoe beter je weet wat jouw waarde is hoe beter je jezelf ook kunt ‘verkopen’. Bijvoorbeeld: je passie is toneelspelen, maar je beschikt niet over genoeg talent om de hoofdrol in een show op Broadway te krijgen. Toch kun je jouw passie voor toneelspelen, koppelen aan een baan op de arbeidsmarkt. Je hebt bijvoorbeeld veel ervaring met het spreken voor een groot publiek en het overbrengen van een boodschap. Deze competenties kun je ook benutten als presentator, spreker of vertegenwoordiger.

Wil je weten hoe wij de waarde van je werkervaring bepalen? Kom dan gerust eens gratis kennismaken in de loopbaanwinkel. Je kunt je aanmelden voor een workshop die elke maand op een vrijdagochtend gehouden wordt. We ontmoeten je graag.

Hartelijke groet, Anneke Hemmen

Scroll naar boven