Pro-actief werken aan werk

Wat is werkervaring waard?

Tegenwoordig moet je, om snel te kunnen schakelen, op de arbeidsmarkt weten wat je werkervaring waard is, niet alleen als werkgever maar zeker ook als medewerker. Maar hoe weet je wat je werkervaring waard is? Dit is best een lastige vraag omdat de veranderingen van banen en werk op de huidige arbeidsmarkt erg groot is. 

Flexibiliteit en zelbewuste medewerekrs

Als organisaties iets hebben geleerd van de coronacrisis, dan is het wel flexibiliteit. Er zijn heel wat bakens verzet en werkwijzen aangepast. En dat gaat een stuk gemakkelijker met flexibele en zelfbewuste medewerkers, die in staat zijn in no-time ander werk te doen als dat nodig is. Of in het geval van onverhoopte uitstroom snel naar nieuw werk kunnen worden begeleid (om zo eveneens de transitievergoeding te beperken, want die geldt ook in coronatijd). In het ondernemersblad Kijk op het Noorden aandacht hiervoor. 

Hoe schakel je snel?

Door onze ervaringen, als adviseur en loopbaancoach, durf ik te zeggen dat wanneer je je loopbaan op orde hebt en je inzicht heb in wat tegenwoordig de belangrijkste competenties zijn je ook snel kunt schakelen op de arbeidsmarkt. Wil jij weten wat de competenties van de toekomst zijn? Download hier dan het werkboek en verdiep je er eens in.

Het werkboek kan je ook gebruiken om samen met je collega’s eens een teamsessie te organiseren. Zeker ook om elkaar te versterken wanneer er bore-out klachten op de loer liggen. Lees hier meer over verveling tijdens het thuiswerken. 

Scroll naar boven