e-portfoliomanagement

Wat is een e-portfolio?

Sinds 10 jaar zijn wij groot voorstander van het e-portfolio. Een e-portfolio is een multimediaal CV. Een digitaal instrument waarmee een individu transparant maakt over welke talenten, competenties, diploma’s, ervaringen, certificaten, bewijsstukken, ambities, voorkeuren en aanbevelingen hij beschikt. In het e-portfolio legt hij leerresultaten en ervaringen vast die hij vervolgens kan tonen aan anderen. 

Om maatschappelijke uitdagingen te realiseren – ‘iedereen moet meedoen, iedereen een baan’ – zullen we methodieken moeten toepassen die werkgevers en werkenden bewust maken van de competenties. Dit zal op regelmatige basis vastgelegd en gemeten moeten worden. Op basis van een periodieke meting blijkt dan of er sprake is van niveaustijging of meer specialistische kennis die andere taken of een andere baan rechtvaardigen. Het vastleggen van alle (werk)ervaringen kan heel goed in een e-portfolio.

De mogelijkheden met en voor een e-portfolio zijn divers. Download hier gratis diverse e-boeken!

Het zou fantastisch zijn wanneer er al in het onderwijs gestart wordt met het verstrekken van een e-portfolio zodat de doorlopende lijn vanuit onderwijsmarkt naar arbeidsmarkt wordt gestimuleerd.

Scroll naar boven