Kanker en Werk

Met ontzettend veel plezier hebben wij  veel verschillende mensen, onder andere via de loopbaanbootcamps, in de loopbaanwinkel mogen ontvangen. Allemaal mensen die vragen hadden over hun werk en loopbaan! Vanaf nu bieden wij ook advies over kanker & werk. Onze missie is nog steeds om bewuste noorderlingen te creëren die weten waar ze goed in zijn, dat doen wat ze gaaf vinden om te doen en zich op een gelukkige, gezonde en groeizame wijze kunnen presenteren op de arbeidsmarkt zodat er geld verdiend wordt. 

Deze missie dragen wij, ik en mijn collega Marjan van de Bult, ook uit tijdens onze workation naar Ibiza, Ook volgend jaar in mei 2023 gaan we weer met een groep van maximaal 8 deelnemers naar Ibiza. En wat een energie levert dat op, we doen het voor de deelnemers, maar eerlijk is eerlijk ook een beetje voor ons zelf. Want het bewust stil staan bij je eigen ontwikkeling en/of bedrijf werkt ook na een workation door.

Zo ook voor mij zelf. Want al een paar jaar roep ik dat ik ‘iets wil gaan doen met verzuimcoaching’, maar tot nu toe werd ik niet heel concreet, Maar ik kan nu heel concreet worden, want ik mag het Keurmerk Coach bij Kanker voeren en ik ben opgenomen in het register van Keurmerk Coach bij Kanker

Wat betekent dit?

Dit betekent dat ik mij nu professioneel coach bij kanker mag noemen! In 2020 heb ik bewust gekozen om mijn ervaring aan te vullen met een opleiding tot Remissie coach, omdat coachen bij kanker andere vaardigheden vraagt dan loopbaan/ontwikkel coaching, Als remissiecoach ben je in staat de cliënt professioneel te begeleiden en te ondersteunen m.b.t. goede nazorg op het gebied van onder andere:

  • Aandacht psychische en lichamelijke gevolgen
  • Karakterverandering
  • Lichamelijke effecten op lange termijn
  • Vermoeidheid
  • Angst
  • Cognitieve problemen
  • Oppakken dagelijks leven
  • Werkhervatting
  • Nazorg, herstel op het gebied van vitaliteit
  • Voeding, beweging, ontspanning en slaap

Loopbaanwinkel & coaching bij kanker

Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker dan staat het leven letterlijk en figuurlijk even stil. Een ingrijpende gebeurtenis, die van grote invloed is op de mens zelf maar ook op zijn/haar omgeving. Zo ook voor je werkgever!

Ik geloof in zelfloopbaanmanagement! Echter wanneer je geconfronteerd wordt met kanker en/of chronische ziekte dan is er even geen sprake van ‘zelfmanagement’. Want hoe leer je omgaan met alle emoties en fysieke grenzen en blijf je zo veel mogelijk betrokken bij het werk? Want werk biedt afleiding en houvast, ook als je kanker hebt. En hoe bouw je na de behandelingen je werk weer op, terwijl je ondertussen aan je eigen herstel werkt?

Kortom allemaal vragen waar ik als remissiecoach jou en werkgever bij kan ondersteunen. Wil je meer weten? Bellen, mailen, appen mag altijd.

Scroll naar boven